Svědí Vás v létě nohy?

Teplé letní počasí přímo vyzývá k výletům, kempování a letním radovánkám u vody. Pobyty v přírodě a na koupalištích jsou ale občas provázeny sníženou úrovní hygieny a sdílením sociálního zařízení v kempech a u bazénů. A to je ve většině případů provázeno výskytem plísní a kvasinek všeho druhu. Jak jim předcházet a v případě obtíží s nimi rychle zatočit si  můžete přečíst níže.


V letním období se čím dal častěji potýkáme s extrémními teplotními výkyvy, které jsou velmi zatěžující nejen pro náš termoregulační systém, ale také pro pokožku, která je jeho součástí. Pobyty v přírodě a na koupalištích jsou také občas provázeny sníženou úrovní hygieny, sdílením sociálního zařízení v kempech a u bazénů. Delší pěší výlety a horské túry pak provází nutnost delšího pobytu v uzavřené pevné obuvi. A kde je vlhko a teplo, tam se často vyskytují nejrůznější plísně a kvasinky, které přitěžují jak lidem s citlivou pokožkou, tak i těm úplně zdravým. Pokožka pak svědí, olupuje se a ne každý kožní problém lze vyléčit hned. Velkou část klientely v dermatologických ordinacích po skončení prázdnin tvoří lidé s plísní v meziprstí, mykózou nehtů, kvasinkovým postižením v oblastech zapářky aj.

Rychlým a efektivním řešením, jak se vyhnout uvedeným letním problémům, může být preventivní používání sirného mýdla. Mýdlo se sírou THERMELOVE® obsahuje termální vodu z přírodního léčivého pramene lázní Velké Losiny, přírodní oleje, silice a 6% síry. Síra má výborné antiseptické a antibakteriální účinky a působí také proti plísním.

Sirné mýdlo THERMELOVE

Sirné mýdlo je vhodné nejen jako prevence, ale také v případě, že se nějaké kožní obtíže již objeví. Mýdlo snižuje svědivé projevy, zklidňuje pokožku a působí také proti plísním. Své uplatnění nachází především v letním období a je díky své velikosti vhodné i na cesty. Sirné mýdlo se vejde do každé kosmetické kapsičky a jeho využití je opravdu mnohostranné. Díky obsahu síry a sirné termální vody je doporučováno k péči o problematickou pokožku se sklonem k ekzémům, lupénce, akné či jiným kožním problémům a patří mezi naše BESTSELLERY. Je ručně vyráběné metodou zastudena, díky které si uchovává všechny výživné látky, minerály a vitamíny obsažené v přírodních olejích a bylinných extraktech. Vyukoušejte ho také.

Přejeme vám krásné léto.

Team THERMELOVE